Camping de iarna la schi in Bulgaria

Anul acesta poti petrece o vacanta inedita, la schi in Bansko, Bulgaria. Aici exista niste locatii partial cunoscute de rulotistii din Romania. Partial cunoscute deoarece in Bansko nu sunt zone de camping dar exista alternative off camping.

Bansko ofera conditii de schi excelente pentru cei care au deja o experienta medie sau avansata, fie cu schiurile sau cu placa de snowboarding. Partiile cu indicator albastru sunt de fapt partii cu grad mediu si mare de dificultate.

Daca esti pasionat de sporturile de iarna atunci exista o locatie off camping care te poate interesa la 2 metrii de partia cu indicatorul numarul 1 langa Shiligarnika. Aceasta locatie este ideala deoarece din rulota pana pe partie faci doar 1 minut. Ai avantajul ca la prima ora cand se deschide partia sa termini deja prima tura fix cand pornesc si instalatiile de urcat.

Exista si o alternativa pentru cei care vor sa invete sa schieze si sa se bucure de aerul curat sau de un masaj combinat cu bai in ape termale: partia din Dobrinishte. Aceasta este situata la 15 km de Bansko si are parcare cu facilitati standard, fiind la o altitudine de 1400 metrii. Daca doriti lectii de schi aveti posibilitatea de a plati un instructor care cunoaste limba engleza si asa aveti acces si la cele 2 schi lifturi pentru copii.

Dupa o zi plina de partie, puteti cobora in satul Dobrinishte unde gasiti ape termale si un spa pentru doamne si copii. Masajul este excelent dar mare atentie cand iesiti din piscina. Datorita temperaturii de sub zero grade exista polei si riscul de a aluneca.

In zona exista si o pastravarie unde poti prinde chiar tu pestele, pe care apoi sa il gatesti dupa plac. Prinderea pastravului este o adevarata distractie pentru cei mici si dureaza doar cateva minute.

Preturile tuturor acestor activitati sunt mai mici decat in Romania si reprezinta o alternativa buna pentru cei care vor sa schimbe putin peisajul.